Димитър Кузманов пристигна в Благоевград преди участието си в Sofia Open 2019, за да играе тенис с деца в зала „Скаптопара“. Втората ни ракета остана очарован, когато в залата го посрещнаха стотици деца – част от тях трениращи тенис, други – дошли за своя първи допир до един от най-масовите спортове.

Кузманов бе приветстван от заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която му пожела успех и от името на кмета д-р Атанас Камбитов.  „Благодаря на организаторите, които избраха да промотират Sofia Open и тениса именно в Благоевград. Нашият град има с какво да се гордее по отношение на този спорт. Сигурна съм, че тук в тази зала има едни бъдещи шампиони. Надявам се с днешната инициатива още деца да бъдат привлечени към тениса и да започнат да тренират. Ролята на общината е да създава условия, стараем се да има все повече терени, на които децата да спортуват, включително и тенис. Всичко това е заложено в Инвестиционната програма на Община Благоевград“, каза заместник-кметът Христина Шопова. От своя страна Димитър Кузманов благодари за подкрепата на Община Благоевград.

„Изключително съм щастлив да видя толкова много деца, обичащи тениса. Приятно съм изненадан. Сигурен съм, че и тези, които хващат ракета за първи път днес, ще се запалят и ще започнат да тренират. Знам колко важни са срещи като тази. Вярвам, че ще бъдете още по-вдъхновени в преследването на мечтите си“, каза Димитър Кузманов.

В зала „Скаптопара“ бяха изградени мини кортове, на които известният тенисист и децата на Благоевград играха тенис. В демонстративната игра участие взеха и малчугани от ДГ „Цинчец“ и ДГ „Детски свят“. Над два часа децата играха с Димитър Кузманов. Получиха и автографи върху специални картички за участието му в Sofia Open 2019.

Изключително силното четвърто издание на турнира е от 3 до 10 февруари. Мико покани лично благоевградчани да се насладят на играта на звездите от световния елит и да подкрепят българите в София.

Кузманов заминава за турнири във Франция за старта на сезон 2019, но точно преди това ще зарадва любителите на тениса и децата на Благоевград. По време на срещата беше разиграна и томбола, от която участващи спечелиха билети за всички състезателни дни от Sofia Open 2019.

Седем играчи от топ 30 на световната ранглиста и бившият №3 Стан Вавринка (Швейц) са сред големите звезди, потвърдили участие.

Освен Вавринка, който има три титли от големия шлем (Australian Open 2014, „Ролан Гарос“ 2015 и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си, в „Арена Армеец“ ще играят и: №11 в света Карен Хачанов (Рус), №15 Стефанос Циципас (Гър), №16 Данийл Медведев (Рус), №21 Николоз Басилашвили (Груз), №24 Роберто Баутиста Агут (Исп), №28 Фернандо Вердаско (Исп) и №29 Гаел Монфис (Фр).

За много силното четвърто издание на Sofia Open участие заявиха още: Мартон Фучович (Унгария), Андреас Сепи (Италия), Мартин Клижан (Словакия), Адриан Манарино (Франция), Матю Ебдън (Австралия), Робин Хаасе (Холандия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матео Беретини (Италия), Ян-Ленард Щруф (Германия), финалистът в София от 2018 г. Мариус Копил (Румъния), шампионът от третото издание в България Мирза Башич (Босна и Херцеговина), Денис Истомин (Узбекистан) и Ласло Джере (Сърбия).

Българските любимци Адриан Андреев и Димитър Кузманов се включват с „уайлд кард“ директно в основната схема на турнира и разчитат на българската публика за мощна подкрепа в „Арена Армеец.“ Билетите за Sofia Open 2019 са в продажба в мрежата на Eventim.