Димитър Кузманов подари незабравими емоции на деца в родния си Пловдив. Мико игра тенис с десетки малчугани, а от самото начало те му обявиха амбициите си да му вземат точки на корта. Освен блясък в очите Кузманов дари на малчуганите и десетки автографи върху картички за Sofia Open 2019. А децата и родителите им обещаха да подкрепят Кузманов на на големия турнир в София от 3 до 10 февруари.

„Щастлив съм, че имам възможност да промотирам тениса и тенис турнира Sofia Open в моя роден град. Знам колко важно е да вдъхновяваме децата, а за мен е истинска радост, че мога да подаря такива емоции на децата на България. Пожелавам им да реализират мечтите си“, заяви Димитър Кузманов.

Веднага след срещата в Пловдив Кузманов пое за нова вдъхновяваща среща с деца – в Благоевград. А в неделя заминава за турнири във Франция за старта на сезон 2019. След като се завърне отново в България за Sofia Open 2019, той ще очаква сънародниците си с български знамена по трибуните в „Арена Армеец“. Освен да го подкрепят, те ще могат и да се насладят на изключителен тенис от някои от топтенисистите в света.

Димитър Кузманов в Пловдив

Освен Стан Вавринка, който има три титли от големия шлем (Australian Open 2014, „Ролан Гарос“ 2015 и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си, в „Арена Армеец“ ще играят и: устремилият се към топ 10 в света Карен Хачанов (Рус), шампионът в мастърса на новото поколение Стефанос Циципас (Гър), друга от звездите на бъдещето -  Данийл Медведев (Рус), Николоз Басилашвили (Груз), Роберто Баутиста Агут (Исп), Фернандо Вердаско (Исп) и Гаел Монфис (Фр).

За много силното четвърто издание на Sofia Open участие заявиха още: Мартон Фучович (Унгария), Андреас Сепи (Италия), Мартин Клижан (Словакия), Адриан Манарино (Франция), Матю Ебдън (Австралия), Робин Хаасе (Холандия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матео Беретини (Италия), Ян-Ленард Щруф (Германия), финалистът в София от 2018 г. Мариус Копил (Румъния), шампионът от третото издание в България Мирза Башич (Босна и Херцеговина), Денис Истомин (Узбекистан) и Ласло Джере (Сърбия).

Българските любимци Димитър Кузманов и Адриан Андреев се включват с „уайлд кард“ директно в основната схема на турнира и разчитат на българската публика за мощна подкрепа в „Арена Армеец.“ Билетите за Sofia Open 2019 са в продажба в мрежата на Eventim.

Димитър Кузманов в Пловдив