Ига Швьонтек и Арина Сабаленка продължават да водят битка за първото място в световната ранглиста. И макар че към момента, полякинята заема първата позиция, нещата много бързо могат да се променят още след  US Оpen.

Последният за годината турнир от „шлема“ стартира на 28 август, само след броени дни, а двете тенисистки със сигурност ще дадат всичко от себе си, за да триумфират с титлата. Швьонтек ще трябва да опита да защити трофея си от миналата година, докато Сабаленка безспорно е следващата, с най-големи шансове да отнеме отличието от световната номер 1. В Ню Йорк определено ни очакват вълнуващи емоции, а е необходимо само едно единствено условие, за да може Арина Сабаленка да е новата световна номер 1 след Откритото първенство на СAЩ.

Представителката на Беларус просто трябва да достигне по-далеч от Швьонтек, като включително двете могат да се срещнат на финала, и при победа на Сабаленка, тя ще оглави световната ранглиста. Тепърва ще видим дали ще имаме възможността да гледаме директен мач за върха в световния женски тенис, тъй като в никакъв случай не бива да бъдат отписвани и шансовете на Елена Рибакина, която от своя страна също ще направи всичко възможно, за да достигне до титлата.