Димитър Кузманов реши да не губи излишно време и по-малко от два дни след края на участието си в Sofia Open вече е в Тайланд, където през следващата седмица ще участва на турнир от сериите Чалънджър.

Надпреварата в Банкок е с награден фонд 54 160 долара и ще се играе на хард на открито. Интересното е, че втората ракета на България е предпочел този турнир пред надпреварата в Шербург (Франция), която ще се провежда по същото време.

В следващите месеци пловдивчанинът се надява да натрупа достатъчно точки за АТР ранглистата, които да му позволят да играе в квалификациите на Ролан Гарос. До този момент Кузманов не е играл в Големия шлем, а само промяната на правилата относно раздаването на точки не му позволи това да се случи на Аустрелиън Оупън. В момента той е №336 в света.

В Тайланд Кузманов ще трябва да се пребори и с екстремна разлика в температурите спрямо София. В следващите дни температурите в Банкок ще достигнат до над 35 градуса.

На Sofia Open Кузманов загуби в първи кръг от Робин Хаасе. На двойки пък в тандем с Адриан Андреев допусна поражение от Хаасе и Матве Миделкооп.