Стефанос Циципас не е единственият от популярните тенисисти, които ще участват на Sofia Open 2019, който може да нарече турнира почти домашен. Такъв е случаят и с румънеца Мариус Копил, за когото надпреварата в "Арена Армеец" е най-близка до родината му в АТР календара след премахването на турнира в Букурещ.

Затова и Копил не скри задоволството си от факта, че това е може би единственият турнир, на който може да си позволи да пристигне с кола. "Пътуване до София", написа румънеца, публикувайки снимка от автомобила, с който в следващите часове трябва да акостира в българската столица.

Заедно с него са треньорът му, бившият №13 в света Андрей Павел, както и достигалият до №2 на двойки Хориа Текъу, който ще играе в надпреварата при тандемите на Sofia Open. 

За Копил, който в момента е под №56 в ранглистата, турнирът е важен, тъй като има да защитава 150 точки. Те дойдоха от достигнатия финал преди година. Тогава Копил победи последователно Робин Хаасе, Блаж Кавчич, Жил Мюлер и Йозеф Ковалик преди да загуби от Мирза Башич във финалния сблъсък.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sofia Road-trip @sofiaopentennis

A post shared by Marius Copil (@marius_copil) on