Sofia Open безспорно се радва на най-качественото си издание по отношение на състезателите в него. А битките от "Арена Армеец" само след броени дни ще се пренесат в Ротердам. В холандския град ще се проведе първия за годината турнир от категория АТР 500. Основната схема в него е за 32 участници, а от 28-те, директно влизащи в нея, точно половината са участници в Sofia Open!

Изненадващо отпадналият още на старта №1 в София Карен Хачанов тук е втори в схемата като по-предно ранкиран е само Кей Нишикори. Всъщност и четиримата топ поставени от София са сред поставените и в Ротердам - Стефанос Циципас е №3, Даниил Медведев №5, а Роберто Баутиста Агут №7.

Хачанов стартира с холандеца, играещ с уайлд кард, Талон Грикспорр, но във втори кръг може да срещне Жо-Вилфрид Цонга. Със сънародника му Медведев могат да се срещнат още на четвъртфинал. Самият Медведев, за когото днес предстои полуфинал в София с Гаел Монфис и едва ли мисли още за Ротердам, ще започне срещу Жереми Шарди. Във втори кръг пък би срещнал победителя от мач между други двама участници в "Арена Армеец" - Матю Ебдън и Фернандо Вердаско.

Монфис също е сред звездите в Ротердам. Там обаче той не е поставен и още в първи кръг ще играе с №8 Давид Гофен. Стан Вавринка отново използва голямото си име, за да получи уайлд кард и започва с двубой срещу Беноа Пер. Първи съперник на Циципас пък е Дамир Джумхур.

Баутиста Агут, който се отказа от четвъртфинала си с Мартон Фучович в София заради заболяване, ще играе с един от най-добрите младоци Хьон Чун. Интересното е, че сблъсък между него и Фучович все пак може да се състои с няколко дни по-късно, тъй като унгарецът му е евентуален съперник за втори кръг, стига и самият той да се справи с Мартин Клижан в друг сблъсък между софийски участници. 

Жребият отреди още два мача между тенисисти, които видяхме в "Арена Армеец" - Андреас Сепи срещу Николоз Басилашвили и Михаил Кукушкин срещу Робин Хаасе.

В Ротердам може да видим още от "софийските" състезатели, тъй като в квалификациите ще участват Мариус Копил, Ян-Ленард Щруф, Серхий Стаховски и Франко Шкугор.

Двубоите от Ротердам ще бъдат излъчвани през цялата седмица по MAX Sport 1.