Аз съм почти у дома, чувствам се много добре. Това заяви на днешната пресконференция преди старта на Адрия Тур първата ни ракета Григор Димитров.

Надпреварата ще се проведе в Белград и е организирана от световния номер 1 Новак Джокович. На пресконференцията присъстваха още от топ тенисистите в лицето на Александър Зверев и Доминик Тийм.

„Бях за последно до тук преди 10 години на юношески турнир. Сега съм отново тук, близо до в къщи. Това е страхотна инициатива, такова събитие е специално. Очакваме с нетърпение да се завърнем на корта. Горд съм откъде произлизам, така е и с Новак. Той е най-големият посланик на Сърбия, направил е толкова много за нашия спорт“, сподели Гришо.

"Обстоятелствата и мерките тук са много различни в сравнение с други страни по отношение на пандемията. Загубихме много животи в Сърбия и това е ужасно - но, животът продължава и ние като атлети нямаме търпение да започнем отново да играем тенис. Някои могат да ме разкритикуват за провеждането на този турнир, но действаме по препоръки на сръбското правителство", каза Джокера. "Всеки иска да участва на Голям шлем по възможност, но при настоящите обстоятелства ще бъде много сложно това да се осъществи. Ще ни бъде позволено да сме само с един човек в щаба, не знам дали всички ще се чувстват комфортно с това. Но сега ни предстоят мачове пред определен брой зрители, нямам търпение за утре", добави Зверев.

Адрия Тур ще се проведе в четири последователни уикенда – Белград (13-14 юни), Задар (20-21 юни), Монтенегро (27-28 юни) и Баня Лука (3-4 юли). Всички мачове ще се играят на клей във формат 2 от 3 сета, като сетовете ще бъдат до четири спечелени гейма подобно на Некст Джен финалите. При равенство 3-3 ще се играе тайбрек за определяне на победителя.