Българският тенесист Григор Димитров се включи в благотворителна кампания на пакистанския тенисист Айсам ул Хак Куреши, който организира търг в помощ на гладуващи хора в своята страна по време на пандемията Covid-19. Средствата ще бъдат дарени за страдащите от кризата пакистанци, а първата ни ракета обяви, че ще се включи с ценен предмет.

„Здравей, Пакистан. Аз съм Григор Димитров. Подкрепям каузата на Айсам Куреши да събере средства в благотворителния фонд по време на пандемията от коронавируса. За търга ще даря своя подписана ракета. Бъдете здрави“, сподели бившият №3 във видеото, което световният №50 на двойки публикува в Twitter профила си.

Самият Куреши призова всички свои сънародници да участват в каузата с наименование #StarsAgainstHunger – „Звезди срещу глада“.

„Изразявам моята искрена благодарност на международния състезател и мой приятел Григор Димитров, че дари своята ракета и се присъедини към каузата“, сподели пакистанецът. „Тя ще помогне да нахраним 100 хиляди семейства, които нямат възможност да си осигурят храна. Подкрепете нашето движение и ни помогнете да създадем Пакистан, който не е измъчван от глад“.

По време на Covid-19 пандемията Григор вече направи добро дело, като дари респиратори за боницата в родния си град Хасково.