Григор Димитров излиза в първия си мач в кариерата в Антверпен тази сряда, като двубоят му срещу Пабло Андухар е четвърти в програмата на централния корт. Той ще започне не преди 19:30 ч. българско време.

Мачовете в Антверпен започват в 13:30 ч. с двубоя между Аляж Бедене и Милош Раонич. После програмата продължава със срещата между Юго Умбер и Пабло Кареньо Буста, а третият мач е Жил/Флийген – Аревало/О’Мара. Веднага след това идва ред на първата ни ракета и 34-годишния испанец, които ще се изправят в осминафинален сблъсък.

В сряда ще ги видим на корта за четвърти път на ниво ATP. До момента Григор има два успеха, а испанецът – един. Андухар елиминира българина във втория кръг в Ница през 2011, но не по начина, по който му се искаше. Тогава той поведе с 5-0, а Димитров се оттегли поради травма.

В Шанхай година по-късно Григор се реабилитира с победа над съперника – 7-5 6-3, а вторият му успех дойде на осминафиналите в Пекин през 2014, когато надделя с 6-4 6-4. Ако се върнем още по-назад във времето, ще открием и мача им в Женева от 2010, който обаче не бе на ниво ATP. Тогава Димитров надделя в три части.

Григор започва турнира директно от втората фаза, докато Андухар вече записа победа – над Федерико Кория.