На 17 септември в зала „Арена 8888 София“ ще се проведе уникално тенис събитие, което обещава да бъде от световна класа. Най-добрият български тенисист, Григор Димитров, и носителят на рекорден брой титли от Големия шлем, Новак Джокович, ще се срещнат в приятелски мач за първи път пред българска публика.

Двете тенис легенди ще участват изцяло благотворително, като средствата от събитието ще бъдат дарени на Фондация „Григор Димитров“. Тези средства ще бъдат използвани за различни благотворителни проекти, подкрепяни от фондацията.

Ден преди мача Новак Джокович отново показа симпатията си към България, като запявайки популярния български фолк хит „Луда по тебе“. Тенис звездата публикува забавно видео, в което пее песента, придружено с шеговито послание към своя добър приятел и съперник на корта, Григор Димитров: „Отправям се към София, готов за представление. Григор, одобряваш ли?“. А Димитров отговори, че изглежда Караоке вечерта е започнала, споделяйки видеото на Ноле.

Димитров и Джокович имат 13 мача помежду си, като Григор има само една победа - тя дойде на Мастърса в Мадрид през 2013. Последният двубой между двамата бе на финала на Мастърса в Париж в края на миналата година, когато Ноле спечели в два сета.

Всичко най-интересно от демонстративния мач между двамата ще може да го проследите на живо в Gong.bg от 20:00 часа.