Пабло Кареньо Буста продължава с опитите да се завърне отново сред световния елит. Бившият номер 10 бе измъчван от контузия, но след завръщането си на корта, в играта на 33-годишния тенисист определено се забелязват положителни знаци. Той бавно бавно  прогресира в ранглистата и макар че още е много далеч от това, което демонстрираше преди, Кареньо Буста със сигурност може да се превърне в един доста опасен опонент, ако играе най-добрия си тенис.

Сега, опитният състезател говори за бъдещето на световния тенис и отправи сериозно предупреждение както към Яник Синер, така и към своя сънародник Карлос Алкарас.

„Смятам, че Синер и Алкарас няма да диктуват модата в нашия спорт през следващите години. Никой не отрича техните качества, и класата, която притежават, но не може човек да приема всичко за даденост. Според мнозина, Карлос и Яник ще печелят титла  след титла от големия шлем и това ще продължи да бъде така най-малко през следващите 10 години. Считам подобни твърдения за крайни и неверни, защото тенисът в никакъв случай не принадлежи само на двамата. Отдолу идват много млади момчета, които искат да се покрият със слава и да спечелят големите трофеи, а е напълно възможно да се появи и някоя нова звезда, която да изненада всички и тотално да обърка сметките. Постоянно се появяват млади тенисисти, така че изобщо не съм съгласен с твърденията, че Синер и Алкарас ще печелят всичко за напред. Напротив, според мен, нашият спорт тепърва ще става все по-интересен и непредвидим“, каза Кареньо Буста.