Янаки Милев осигури първия успех за България в сблъсъка с Ел Салвадор от Световна група II на Купа "Дейвис". Във втория мач от срещата, българската втора ракета победи Сезар Круз с 2:1 сета след близо два часа и половина игра, с резултати 6:3, 4:6 и 6:3.

Мачът започна равностойно, като Милев и Круз си разменяха успешни сервиси. Българинът пое инициативата в първия сет и реализира пробив, който му донесе частта с 6:3. Вторият сет бе много оспорван, с драматичен шести гейм, в който Круз успя да отрази три точки за пробив. В крайна сметка Круз изравни след 6:4.

В третия сет Милев демонстрира отлична игра, вземайки два пробива и повеждайки с 5:1. Въпреки че позволи на Круз да намали, Милев успя да затвори мача при втория си опит за спечелване на сета, след 6:3.

Така България изравни общия резултат на 1:1 победи след първия ден. В неделя програмата продължава с мача на двойки, в който Александър Донски и Пьотр Нестеров ще се изправят срещу тандема на Салвадор, съставен от Марсело Аревало и Луис Миралес. Следват и два мача на сингъл.