Рускинята Вероника Кудерметова спечели турнира на клей от сериите УТА 500 в Чарлстън (САЩ) с награден фонд 565 хиляди долара и така взе първи трофей в кариерата си.

Във финала 23-годишната Кудерметова победи 26-годишната Данка Ковинич от Черна гора с 6:4, 6:2 за малко повече от час и половина игра.

Кудерметова, която до този момент имаше единствено трофей от турнира от сериите "Чалънджър" в Гуадалараха през 2019 година, започна мача с пробив, който обаче Ковинич бързо успя да върне.

В седмия гейм на мача Кудерметова проби за втори път подаването на съперничката си и скоро след това затвори първия сет с 6:4 при четвъртия си сетбол.

Това даде допълнителна увереност на Кудерметова, която взе пет последователни гейма във втория сет и с тях спечели и мача.

През следващата седмица в Чарлстън предстои още един турнир, като в него ще участва и българката Виктория Томова. Нейна съперничка на старта ще бъде Данка Ковинич.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.