Новак Джокович отправи болезнен коментар по отношение на Григор Димитров. След титлата в Рим той бе помолен да коментира бъдещето на спорта. Световният №1, който е носител на 17 трофея от “Големия шлем” и вече държи рекорда по купи от “Мастърс 1000” - 36, трябваше да отговори на въпрос дали не смята поколението на тенисистите, които сега са на около 30 години, за загубено.

“Наистина ми е трудно да го кажа, но може би е така. Уважавам момчета като Димитров, Иснър и Андерсън, но разбирам какво имате предвид."

"През последните 10-15 години "Голямата тройка" печели 90% от титлите в Шлема. Но това се случва във всеки спорт. Имаме спортист като Вавринка, който спечели три титли от Шлема и заслужава по-често да се говори за него, но това не се случва. Такава е практиката на медиите и на феновете", заяви Ноле.

"Да, всички искаме младата, свежа кръв да се намеси и да побеждава нас, големите имена. Потвърждавам - съгласен съм с мнението ви. За Димитров не може да се каже, че не е успешен, защото винаги е бил в обкръжението на топ 10, достигна до №3 в света. Но той не успява да реализира потенциала си, защото истината е, че може повече. Говоря най-вече по отношение на представянето му в Големия шлем”, констатира сърбинът.