Бившият световен номер 1 Джими Конърс засипа с похвали американските тенисисти за представянето им на Откритото първенство на САЩ. Американските фенове на тениса наистина изживяха страхотни моменти,  като  в директна битка за място на финала на  US Open влязоха Тейлър Фриц и Франсис Тиафо.

Сега, Конърс, който е печелил 5 пъти титлата в Ню Йорк, не спести добрите думи по адрес на своите сънародници и си пожела тепърва още по-големи успехи.

„Мисля, че всички, които обичаме тениса имахме нужда най-после от нещо подобно. Отдавна чакахме някой американец да избухне на домашния си мейджър и за радост това се случи през 2024. Считам, че всички заслужават уважение, но Фриц и Тиафо наистина показаха, че принадлежат към големите в нашия спорт. Двамата постигнаха страхотни победи, преди да се срещнат на полуфинала, а мачът между тях просто бе истинска наслада за мен. Мнозина твърдят, че заради отпадането на Алкарас, нещата са се развили по този начин за американците, но дори това да е вярно, испанецът сам си е виновен, че напусна рано рано надпреварата. Другите се възползваха по чудесен начин от шанса, който получиха, а достигането на Тейлър Фриц до мача за трофея е истински успех за американския тенис. След всичко, което видях през това издание на турнира, определено съм оптимист за бъдещето, а и много хора забравят факта, че още в третия кръг, двубоят между Тиафо и Бен Шелтън, може би беше мачът на турнира. Силно се надявам, че тепърва най-доброто предстои“, каза 8-кратният шампион от „шлема“.