Тони Надал, известен със своите критики към Новак Джокович, изказа своето възхищение от сърбина след финала на Олимпиадата, признавайки Джокович за най-великия тенисист в историята на играта. В интервю пред Euronews, испанският специалист направи сравнение между членовете на Голямата тройка и изрази своята преценка за тенис качествата на Роджър Федерер.

„Джокович безспорно е най-великият играч за всички времена, но мисля, че моят племенник щеше да бъде по-успешен от него, ако не беше преминал през толкова много контузии. В тениса обаче думата „ако“ не съществува и не можем да оспорим наследството на Новак, който е печелил повече от всеки друг състезател. Все пак, никой от тях не играе тенис както го правеше Роджър Федерер. Той беше новатор в спорта и създаваше невиждани моменти на корта.

"Красотата на играта на швейцареца е несравнима и бих казал, че Федерер беше абсолютно непобедим в най-добрите си дни. Рафаел и Новак са по-млади от него и успяха да спечелят някои тежки битки с него в началото на своите кариери, което им даде ментално предимство в сблъсъците им с Федерер,“ коментира реномираният треньор.