Тейлър Фриц продължава със своето страхотно представяне. Американецът вече е част от четвъртфиналите на Мастърса в Шанхай, където ще се изправи срещу правещия много силен турнир Давид Гофен. Фриц обаче гони една единствена цел до края на годината, и тя е участие на финалите на 8-те най-добри в Торино, които ще се проведат между 10 и 17 ноември.

Също така, финалистът от Откритото първенство на Сащ 2024 коментира и все по-нашумялата тема с натоварената програма на тенисистите, тъй като мнозина вече се оплакаха, че нямат почти никакво време за почивка и възстановяване след тежките и изтощителни мачове.

„Щастлив съм от начина, по който се представям, защото наистина смятам, че играя добре и съм в чудесна форма. Достигането ми до четвъртфиналите в Шанхай просто ми дава още по-голяма увереност, а шансовете да играя в Торино стават все по-големи. Ще е страхотно да бъда част от такава елитна компания и да бъда сред 8-те най-добри, които ще имат възможността да се борят за трофея. Ще опитам да спечеля колкото се може повече мачове, макар че не е никак лесно и доста мои колеги вече се оплакаха от натоварения график.

Аз наистина мисля, че те с основание критикуват календара и в един момент мачовете стават прекалено много. Ние сме човешки същества преди всичко, а това  бързо се забравя и е много трудно седмица след седмица ти да даваш най-доброто от себе си през цялата година. Ние гоним своите цели, искаме да бъдем сред най-добрите, но никой не мисли за нас и огромното изтощение, на което сме подложени. Със сигурност може да се направи нещо по въпроса и сезонът да стане по-кратък, или поне времето за почивка да се увеличи значително. Не е редно до средата на ноември да играеш, както много често се случва, и след това, в началото на месец декември отново да започнеш подготовка за новия сезон. Трябва да се намерят решения, и силно се надявам, че ситуацията ще се промени“, каза Фриц.