Тейлър Фриц разкри интересни подробности около начина си на живот след загубата на финала на US Open от Яник Синер. В откровен разговор по време на подкаста "Nothing Major", където водещи са неговите бивши колеги и сънародници Джон Иснър, Сам Куери, Джак Сок и Стийв Джонсън, първата ракета на САЩ сподели, че е изпаднал в "нездравословни навици", за да се справи с разочарованието от загубата.

Фриц призна, че е бил поразен от колко трудно му е било да приеме поражението, въпреки че това е първият му финал от Големия шлем. Той сподели, че по време на турнира не се е чувствал в оптимална форма, за разлика от предходни по-малки надпревари, като например ATP 250 турнира в Ийстбърн, където е играл далеч по-уверено. "Честно казано, чувствам се по-зле, отколкото очаквах. През целия турнир не усещах, че играя чак толкова добре. Дори след финала, вместо да празнувам, отвътре бях изпълнен с разочарование от представянето си и чувството, че съм разочаровал много хора", сподели той.

След мача, неговият щаб го убедил да празнува с тях, но според Фриц радостта не е била истинска. За да се справи с тежките емоции, той започнал да играе видеоигри по 12 часа на ден и да се храни с нездравословна храна. Въпреки осъзнаването, че това са лоши навици, той смята, че е имал нужда от време, за да се откъсне от тениса.

Фриц също така призна, че изобщо не е тренирал след финала на US Open. Направил опит да се върне на корта, но горещините в Калифорния го принудили бързо да прекрати заниманието. "Опитах да тренирам, но беше толкова горещо, че едва не припаднах. Почувствах сериозен задух и реших да се прибера веднага", сподели той.

Въпреки това американецът не смята, че тази почивка ще окаже негативно влияние върху играта му. Той вярва, че след толкова години професионален тенис, две седмици почивка понякога са необходими, за да се презаредиш. "Не вярвам, че ще ми повлияе. Цял живот играя тенис, и понякога кратката пауза е по-скоро полезна, отколкото вредна", завърши световният номер 7.