Ако нямаш въздух в дробовете щото си издишал до край... Има един такъв момент при силно издишване, когато ти е трудно да поемеш въздух. Явно тази има проблеми с дишането.
Тези хора са първо артисти, а след това футболисти. Неговата заплата се определя не от това, колко умело рита топката, а колко зрители ще отидат на футболен мач заради него. Да, естествено, че футболните му умения са го издигнали до ниво, да бъде забелязан и оценен от публиката, но все пак, неговото основно предназначение е да докара публика на стадиона и да осигури постъпления от реклама. Т.е. този футболист, освен много добри футболни умения, трябва да притежава и качеството креативност, което нашият Бербатов, за жалост, не успя да развие. И имайки предвид заплатите които се дават всяка седмица, сметнете за какви приходи става дума! Отделно, че самата трансферна сума също е източник на печалби!
Има засада, тъй като кракът на нападателя е зад линията на засадата. Не се взема предвид само положението на ръцете. Наистина, учудващо прецизно отсъждане.
Съгласно правилника:
"Засадата (на английски: offside, извън страната) представлява наказуемо нарушение на правилата на футболната игра. Един играч попада в засада, когато е по-близко до линията на вратата на противника отколкото топката и предпоследния играч в отбраната на противниковия отбор като едновременно с това по някакъв начин влияе на развитието на играта.

Засада НЕ СЕ ОТСЪЖДА, когато:

1. Играчът се намира в отбраняваната от неговия отбор половина на игрището
2. Между него и линията на вратата на противника има поне двама противникови играчи, с които атакуващият да е на една линия.
3. Топката се получава след удар от вратата, след изпълнение на тъч (от страничната линия), или след изпълнение на ъглов удар.
4. Когато в момента на подаването топката е по-близо до линията на вратата от получаващия играч (т.е. получаващият я играч е зад линията на топката)

Засадата се отбелязва от съдията едва когато той установи, че играчът попаднал в положение на засада влияе на развитието на играта.

Засадата се санкционира с непряк свободен удар в полза на защитаващият се отбор."

И още:
"... с цел да бъде поощрена нападателната игра, е прието че "вторият" ("предпоследният") играч, покриващ засадата може да бъде на една линия с атакуващия, а не задължително между него и линията на вратата; за да се стигне в крайна сметка до настоящият му вариант, в който се допуска на една линия с атакуващия да бъдат и двамата играчи на защитаващия се отбор. При това трябва да се има предвид, че според действащите в момента футболни правила ръцете на футболистите не се вземат предвид при определянето на тяхната позция на терена."
Няма дузпа в полза на "Лудогорец", поради една много елементарна причина - задържането на футболиста от "Лудогорец" бе направено извън игралното поле, т.е. той е бил в положение "извън игра"!
Това е. И да реват, и да не реват - дузпа нямаше.
Тези резултати са пряко следствие от неуморната работа на БФС и държавата ни, като цяло, по унищожаването на столичните футболни клубове! Това са резултатите! Няма ги ЦСКА, "Левски", "Локомотив", "Славия", "Спартак"... Алчността на българските "предприемачи" ги уби! С провинциални отборчета не се прави национален отбор! Няма го самочувствието, което би имал отбор от столицата. Колкото и да са напомпани финансово, провинциалите нямат самочувствието дори на един закъсал столичен отбор. Те не са и не могат да бъдат грандове!
Ти колко отбора, които имат в името си ЦСКА познаваш, които да се състезават в ППЛ? И въобще, колко от тези познати ти търговски дружества имат състезаващи се някъде футболни отбори? Защо не муууууучиш, че не изписват правилно името на любимият ти кЛецки, така както е в ТР - ПФК "Левски-1914"? Все пак става въпрос за отбор, чието име съдържа абревиятурата ЦСКА и игрое в ППЛ. Там няма друг с подобно или близко до него име.
Айе, оди пий студена водичка и мирясай!
И да напомня на всички вас, живеещи от омразата към ЦСКА - има един единствен футболен отбор, който носи името ЦСКА и се състезава в ППЛ на Република България! Няма друг ФУТБОЛЕН отбор с името ЦСКА! Има едно търговско дружество ЦСКА АД, което няма свой футболен отбор и е в несъстоятелност, очаквайки или оздравителен план, или обявяване на фалит! Има и някои други регистрирани дружества с името ЦСКА, но те СЪЩО НЯМАТ футболни отбори! Има един единствен ФУТБОЛЕН отбор с името ЦСКА, състезаващ се в ППЛ. Така, както има само един "Левски" в същата тази ППЛ!
От доста време наблюдавам една и също картинка в раздела за ЦСКА на ГОНГ.БГ - много хора осмислят своето жалко съществуване не чрез любовта към любимият си футболен отбор(ПФК "Левски-1914"), а чрез омразата си към ПФК ЦСКА. И не дори към самият футболен отбор на ЦСКА, към футболистите, а САМО към ИМЕТО, към четирите главни букви: 1-Ц, 2-С, 3-К и 4-А! ЦСКА! Четири букви! И толкова омраза... и СТРАХ!
:)
Към момента общото на новото ЦСКА с обявеното в несъстоятелност ЦСКА са футболистите и треньорите, които преминаха в новия ЦСКА. Плюс това новият ЦСКА получи правото от ММС да играе домакинските си мачове на ст. "Българска Армия" за целият сезон 2016/2017. Юридически нямат нищо общо !
Това никой не го е отричал никога. Връзката между двата клуба, за сега, е чисто емоционална. След приемането на оздравителният план на ГГ (дано стане!), връзката ще бъде и юридическа!
ПФК ЦСКА АД все още не е фалирал и все още има възможност, чрез оздравителният план на ГГ да бъдат откупени задълженията му към НАП, а заедно с това емблемата и всички останали активи, които има! Според оздравителният план на ГГ, ПФК ЦСКА ще бъде откупен от новото ЦСКА-София.
Раничко е все още за някои да злорадстват. Нека изчакаме да видим какво ще стане с оздравителния план на ГГ.
Май те е фанала "синя пъпка" :)
"...но истинските цесекари няма да подкрепят новия ЦСКА-София никога. "
Аз съм един истински цесекар, още от времето, когато бе ЦДНА! Не си ти този, който може да определя кой е истински и кой не е, и какво никога не би направил!
Избърши си млекцето около устенцата и не пипай самобръсначката на баща си!
:)
Рогатко, никой от тук коментиращите не е в състояние да отговори на тъпият ти въпрос, който, убеден съм, няма никакво правно основание! Ако мислиш, че е налице някаква измама, имаш право, като всеки един гражданин на Република България, да уведомиш Прокуратурата на РБ по съответен начин!
Хайде, сега, марш на водопой! Пашата свърши!
Виж кво, бе, отворен рогатко, Г Ганчев извади отбора от 7-глух коловоз, където го бяха набутали същите тия, на които ти симпатизираш!Г.Ганчев направи всичко възможно отново да има ЦСКА, но не е обещавал да плаща чужди борчове. В оздравителния план, който предлага, той поема ангажимента да заплати на държавата абсолютно всичко дължимо, до стотинка! Поема ангажимент да откупи ЦСКА(в несъстоятелност) от далавераджиите кредитори, които чрез фиктивни договори и подправени документи доведоха ЦСКА до фалит! Г.Ганчев през миналия сезон е издържал само футболистите, както и някои крайно неотложни разходи! И нищо повече. Той нямаше право да дава дори и лев, тъй като сметките на ЦСКА АД бяха блокирани. И естествено, не е давал! Защо е трябвало да издържа фалирало търговско дружество?
Нека обявят, че ПФК ЦСКА АД приема оздравителния план на Г Ганчев и тогава пак коментирай!
Амчи то и истинският "Левски"-София няма отбор, няма стадион и никъде не играе! :)
Защо тогава вие, рогатите чифтокопитни, сте припознали "Левски-1914" за "аФтентичното" "Левски"-София?
Бе, я си налягайте рогите и стига сте писали глупости по спортните сайтове!
Мъчно ви е, боли ви, злобно и гадно ви е, но... ще трябва да го поемете червения!:)
Може това да е мечтата ти, по непонятни за нормален човек причини, но всичко си зависи от Ицето и от никой друг. Ако покаже, че може да води отбор в ППЛ, никой няма да го махне. Ако се покаже с лабилна психика, нормално ще е да бъде сменен. ЦСКА винаги си е поставял най-високите цели.
Истинското ЦСКА, което сега е във фалит няма да изчезне, за огромна мъка на рогатите :)
Предстои да бъде приет оздравителният план на Гриша Ганчев и да се случи това, което е планирано още от миналата година!
Оттеглянето на Васил Божков гарантира бъдещето на ЦСКА!
На практика ПФК ЦСКА АД ще закупи ПФК ЦСКА-София ЕАД!
Цената от 11 млн лева, която вероятно ще бъде заплатена за придобиване акциите, е цена разумна и приемлива, особено след като ще бъде разплащана в продължение на 14 години.
И ако базите на "Левски" и ЦСКА са единственото, което е останало от ОНЕЗИ "Левски" и ЦСКА, то тогава става ясно, че който стопанисва базите(стадионите) той е "истинският" :) :) :) Е, сега ЦСКА-София ще стопанисва базите на фалиралото ЦСКА и следователно то е ЦСКА от тук нататък! Това е. Същото, като "Левски-1914".
Ведомствените отбори ЦСКА, "Левски", Локомотив", Славия и др. бяха закрити, прекратени, ликвидирани и още как искате, а на тяхно място бяха създадени търговски дружества! Тези дружества нямаха и все още нямат СВОЯ спортна база, а ползват държавната, която беше на закритите футболни клубове! Нали именно поради тази причина сегашното "Левски-1914" трябваше да прибави това "1914" защото един тарикат избърза и ги прецака. Нищо наследено от старите дружества няма. Те не бяха дадени под аренда или нещо друго, а бяха ЗАКРИТИ!!! Под аренда бяха отдадени само базите!
Нито сегашният "Левски-1914" е ОНЗИ "Левски" от 1914 г, нито фалиралото ЦСКА е ОНОВА ЦСКА от 1948 година! Кога най-после ще се спрат тези безумия с автентично и нам си още кво. Няма такъв футболен клуб, с изключение на някои селски, които да са същото, което са били при създаването си. Сегашният "Левски-1914" е от 1998, а фалиралото ЦСКА май беше от 1994. Вижте им регистрациите в Търговския регистър, пък тогава говорете и пишете за "това" или "онова" ЦСКА или "Левски"! От момента, в който тези отбори, ЦСКА и "Левски", излязоха от ведомствата на МНО и МВР, те вече не са "онези отбори"! Същото е и със всички, ама ВСИЧКИ останали футболни клубове, чиито футболисти се водеха като работници по разни общински и държавни предприятия!
Приемете нещата такива, каквито са!
Каква дива говежда злоба!!! Бе що не си ходите на гереня и да си ближете раните от мърсибор ли беше или каквото там ви се случи, а, евроидиотчета???
Бе, дали ще го признавате за ЦСКА или не, това си е ваш говежди проблем. Но по-големият ви проблем ще е, че на таблото на стадиона от едната страна ще пише "ЦСКА", а на отсрещната "Левски-1914"! Пък вие си представяйте, ако искате, че е "Вихрушка" от с.Горно Нанадолнище!
:) :) :)
Някои, преди всичко фенове на "Левски-1914", не могат да приемат, че в България отново има футболен отбор с името ЦСКА. Вече бяха изпили шампанското за погребването на ЦСКА, но - ядец! След като стана ясно, че ПФК ЦСКА няма как да избегне фалит и заличаване на регистрация, Гриша Ганчев и Христо Стоичков, които се оказаха истински радетели за възраждане на ЦСКА, предприеха най-правилното - съградиха от кота "нула" нов ЦСКА! Както се казва, на мястото на съборената от зложелатели колиба, бе издигнат дворец! Гриша Ганчев и Христо Стоичков проявиха смелост и съобразителност, прекрасно ориентирайки се в административната футболна джунгла и чрез поредица от правилни стъпки, успяха! Следващото е, при разпродажбата на доведеното до фалит ЦСКА, новото ЦСКА да придобие всички негови активи, които са останали, включително и името!
Пожелавам успех на Гриша Ганчев, Христо Стоичков и всички останали акционери от ЦСКА-1948 АД, което е едноличен собственик на акциите на ЦСКА-София ЕАД!
УСПЕХ!!!
Явно не сфаташ за какво пиша и бързаш по най-невъзпитан начин да ме обиждаш!
За какви 10 или 40 хиляди пишеш? Как така фенове ще управляват спортен клуб? Феновете ли решават къде да пее Мадона?
Идеята е съществуването на един спортен клуб да не зависи от стопанските авантюри на разни търговци! Феновете подкрепят спортният клуб, а не търговското дружество! Много добър пример съм дал с един оркестър, но трябва да имаш акъл та да вникнеш в същността на това, което съм написал.
Аман от голи отрицатели и хейтъри!
А защо трябва да има покупко-продажба на спортисти? Спортистите могат да бъдат наемани или пренаемани, така, както теб те наемат на работа. Самата формулировка "покупка на спортист" е незаконна, защото никое човешко същество не може да бъде нечия собственост! Може ли някой да си купи артист, например? Или музикант? Или артистична трупа? Не, не може. Може да я наеме. Защо със спортистите и футболните клубове да не е същото? Ако, примерно, вашата бригада дървосекачи бъде наета от някаква компания и тази компания фалира, трябва ли и вашата бригада да фалира и да бъдат разпродадени инструментите ви? Не, разбира се. Вие просто ще си потърсите друг работодател. Ето, ние с теб, двамата, си правим едно певческо дуо и ни наемат в някакъв ресторант да пеем , т.е. да участвуваме в състезание. Ако фалира ресторанта, ние с теб ще фалираме ли? Не, ще си намерим друг ресторант, а ако сме много добри, ще ни молят с най-изгодни договори!
Това имам предвид, като статут на спортни клубове. Няма разлика!
Крайно време е футболните, а и въобще спортните клубове да бъдат обявени със закон за юридически лица с идеални цели! Т.е. един спортен клуб (футболен, шахматен, ски, тенис, борба и т.н.) да може да бъде издържан от различни търговски дружества (АД, ЕАД, ООД , ЕООД...), както и да бъде използван за рекламни и други цели в качеството си на юридическо лице, което е свободен агент. Или, иначе казано, такова едно нетърговско дружество ще може да бъде наемано от друго търговско дружество за определен период от време при определени договорни отношения. Такъв спортен клуб няма да може да взема решения по стопанска дейност, тъй като ще бъде наето лице за точно определена дейност (спортни състезания) срещу съответно възнаграждение. При несъстоятелност и фалит на наемателя, спортният клуб отново става свободен агент. По такъв начин, един успешен и добър спортен клуб, няма как да остане без наемател. Наемането на престижен спортен клубове ще се превърне в нещо като престижна придобивка за всяка уважаваща себе си компания, както наемането на престижен офис, например! Разбира се, в договорите за наем ще се предвижда и правото на наемателя да реализира съответни печалби по точно определен ред.
Мое мнение е, че този или подобен на него начин, ще изведе търговците от спортния храм и спортът наистина ще може да се развива. Тогава наистина ще има конкуренция, както е при театралните, танцовите или пък певческите и музикалните трупи! И при спортните, и при артистичните групи(клубове) нещата в основата си не се различават!
:)
А бе, умньо, я ми кажи кое е незаконното, нечестното и непочтеното при ПФК ЦСКА-София? Дължи ли някому нещо? Не играят ли в ЦСКА-София същите тези футболисти, които спечелиха Купата на РБ? Не е ли същият треньор, който ги водеше и във В-група? Не е ли ГГ този, който им плащаше масрафите, докато играеха във В-група? Божков ли ги издържаше?
:)
Сичкото лескар силно загрижени за ЦСКА
Blue.Bear #12, Преди 8 часа: "Наричат отборът на Литекс с ношото му име ЦСКА-Софич 1948, а не като вас лъжци - ЦСКА."
-----------------------
Че то и "Левски-1914" се изписва само "Левски", което е също неправомерно, защото "Левски" си съществува.
Вече се давите от злобни слюнки и място не можете да си намерите. Хайде оставете нещата в ЦСКА да се решат от само себе си, защото не вие, феновете на "Левски-1914", сте в правото да решавате кое е ЦСКА. Подготвяйте се за мачовете с този ЦСКА, срещу който ще се изправите. 8)
ЦСКА не е "Литекс".
"Литекс" не е ЦСКА.
А и ЦСКА не е "Литекс".
  • 1