Швейцарският колоездач Фабиан Канчелара беше изключително щастлив след спечеленото злато в индивидуалното бягане по часовник на Игрите в Рио де Жанейро. 

35-годишният Канчелара, който възнамерява да прекрати състезателната си кариера след края на сезона, триумфира за втори път с олимпийската титла в дисциплината след Пекин 2008. 

"Това със сигурност беше последната ми Олимпиада и възможност да спечеля медал. Това, че успях, означава много за мен. След провала в Лондон 2012, след всички възходи и падения в последните години, е много приятно, че спечелих златото. Просто нямам думи. Да напусна колоезденето след края на сезона с титла в Рио - това беше идеалният вариант за завършване на кариерата ми", каза швейцарецът, който е четирикратен световен шампион в дисциплината. 

Канчелара триумфира убедително по 54,5-километровото трасе днес за 1:12:15.42 час. На второ място на 47.41 секунди финишира 25-годишният холандец Том Дюмулен. 

С бронза на втора поредна Олимпиада се окичи Крис Фруум (Великобритания). Трикратният победител в "Тур дьо Франс" през 2013, 2015 и 2016 година Фруум остана на 1:02.12 минута зад шампиона Канчелара./БТА