Борислав Йорданов постави нов рекорд за скоростно преминаване с велосипед на маршрута "Ком-Емине". Новото най-добро постижение е 2 дни, 22 часа и 49 минути, а това е и първото преминаване на трасето за под 3 дни, информира Velocafe.bg.

"Рекордите са временни. Те са за това - за да бъдат подобрявани”, каза Борислав, който поставя трети рекорд за скорост по планинския маршрут. Само за последните месеци Йорданов и Илко Илиев подобряваха на няколко пъти рекорда.

"Чувствам голямо удовлетворение, че успях и че това предизвикателство приключи”, бяха едни от първите думи на рекордьора при пристигането му на нос Емине.

Предизвикателството на Борислав, наречено "Велоносен поход", макар и да не беше обявявано предварително, получи широка подкрепа от колоездачната общност. По различни етапи от маршрута се включиха някои от най-успешните български планински колоездачи. Сред тях са триатлонистът Емил Стойнев, който е световен вицешампион по крос триатлон, националният шампион по кроскънтри колоездене Александър Алексиев от Мъглиж, Васил Василев, Владислав Гюров, Пламен Петков и други. По най-тежката част от маршрута, между хижа Добрила и връх Ботев, взе участие и Антония Григорова. Първата жена, изминала с бягане маршрута от връх Ком до нос Емине, подкрепи Борислав като го придружи тичайки редим до него по ключовия участък от трасето. "В един разговор наскоро Боби ми каза - "Аз не искам просто да поставя рекорд, искам да дам най-доброто от себе си." Това беше основната причина да приема без колебание предложението му да се върна пак по билото на Стара планина."- разказа Антония на връх Ботев.