Смята се, че парите не са най-важното на света, но всеки знае, че без пари животът просто не може да се живее. 

Това, което различава едни хора от други обаче е различното отношение към парите. Едните са приели парите просто за средство за удобен живот, т.е те управляват парите си, а други са издигнали парите в цел и така се оказва, че парите ги управляват. 

Ако сте от хората, които трудно “слагат юздите” на парите и често се чувстват демотивирани от липсата им, продължавайте да четете нататък, съветите ни ще са ви полезни: 

Парите не показват какъв човек си

Никога не позволявайте на парите да определят начина, по който мислите за себе си. Дори и в момента да не печелите достатъчно, това не означава, в следващ момент няма да ви се усмихне щастието. 

Парите имат нужда от здрава ръка

Оставите ли парите си да стоят просто така в портмонето, те често изчезват без следа, а вие се чудите “къде ги похарчих”. Особено осезаемо е това чувство, когато вземете пари на куп, от бързи заеми онлайн или ви изплатят отдавна чакано възнаграждение. 

Затова винаги си правете писмен финансов план за месеца и как ще разпределите парите, които получавате от заплата или кредит. 

Записвайте всеки разход, дори най-незначителните, така ще разберете за какво харчите. 

Приятелството или парите

Това, което може да отрови всяко приятелство, са взетите назаем пари. Отговорността към човека отсреща често се превръща в огромна тежест и пречи на отношенията. 

Затова е по-добре, в случай на нужда, да се обърнете към фирма за бързи заеми онлайн като Easycredit, вместо да поставяте на изпитание отношенията с най-близките. 

Ясен план за всеки месец

За да управлявате вие парите, а не те - вас и да чувствате, че държите ситуацията под контрол, вместо да се демотивирате, е хубаво да имате ясен план за месечните разходи. Ако сте изтеглили бърз кредит онлайн, изберете да го изплащате на месечни вноски

Така ясно ще знаете колко пари месечно ще дължите и ще управлявате спокойно останалата част от финансите си. 

За финал избрахме мисълта на Стюарт Уайлд, автор на книгата “Неписаните правила на парите” - Изобилието никога не зависи от това колко пари има човек. То зависи от чувствата, които човек изпитва, по отношение на парите, които има.