Световният шампион по снуукър Рони О`Съливан сподели, че се изкушава да сложи край на състезателната си кариера, след като за трети път стъпи на най-високия връх, след шампионата в Шефийлд. На финала Ракетата победи категорично Али Картър, но въпреки страхотния снуукър, който демонстрира през последните две седмици, той заяви, че през лятото ще вземе решение дали ще се откаже или не.

„Казвал съм преди, че искам да побеждавам непрекъснато, но вече ясно се вижда, че имам проблем със себе си и с играта си,” каза О`Съливан в интервю след награждаването снощи.

„Понякога съм си мислил, ако стане така, дали няма да е хубаво да си тръгна като световен шампион, но все пак ще помисля сериозно по въпроса през лятото. Номер едно, световен шампион, шампион на Великобритания, може би ще е добре да си взема почивка, не мислите ли?!,” добави Ракетата. „Обичам да играя, но понякога ми е трудно. Няма нищо по-хубаво да се оттеглиш на върха, но се надявам да съм тук и догодина. Наистина се надявам, но ако не се получи, пак всичко ще си остане фантастично.”

Шампионът опроверга твърденията на специалистите, че представянето му през седмицата е изкачило снуукъра на едно различно ниво, като лаконично обясни, че просто е направил необходимото.

„Просто бях малко по-постоянен, това е, търся постоянство през целия сезон, всеки мач тук е дълъг, и след като се опаря в една сесия от даден мач, вече се оправям и започвам да печеля,” сподели О`Съливан. „Не играх фантастично във всяка отделна сесия, но не се и налага. Понякога просто трябва да имаш своите моменти, и това всъщност бе моят игрови план,” завърши Ракетата.