На 4-ти ноември бившият световен шампион по бокс Бърмейн Стивърн (25-2-1) ще получи желаната от него битка. 38-годишният Стивърн лобираше за среща реванш, след като загуби титлата си в тежка категория на WBC от Дионтей Уайлдър (38-0, 37 КО) в Лас Вегас на 17-ти януари 2015-та година.

След края на срещата тогава той се озова в болница с тежка дехидратация и призна, че подготовката му била повече от незадоволителна.

Стивърн е задължителен претендент от известно време, но Уайлдър не изразяваше голям интерес да се изправи срещу него.

Всъщност екипът на Уайлдър плати на Бърмейн Стивърн и на неговия промоутър Дон Кинг голяма такса, за да могат да се изправят срещу Луис Ортиз вместо да правят задължителна защита срещу Стивърн.

Единствената причина, поради която Стивърн получи шанс за изкупление, е, че Ортиз се провали на допинг тест и отпадна от сметките за битка с Уайлдър.

Затова сега Бърмейн е решен да извлече максимума от отдалата му се възможност.

"Чувствам се добре, човече. Нещата трябваше да се получат така, защото той (Уайлдър) нямаше да се съгласи да се бие с мен при други обстоятелства", заяви Стивърн.

Въпреки, че Бърмейн Стивърн се е боксирал само веднъж за последните две готини, той е изпълнен с увереност и вярва, че няма начин да загуби тази битка.

"Седнете пред екраните на 4-ти ноември и гледайте най-доброто ми представяне. Гарантирам, че ще спечеля тази среща", добави самоуверено той.

Дионтей Уайлдър и Бърмейн Стивърн  ще излязат един срещу друг на 4-ти ноември в "Барклейс Център" в Бруклин, Ню Йорк.