Еди Хърн, промоутър на IBF, IBO, WBA шампиона в тежка категория Антъни Джошуа (19-0, 19 КО), остава категоричен, че иска шампионът на WBC Дионтей Уайлдър (38-0, 37 КО) да се изправи срещу Дилиан Уайт, за предпочитане на 2-ри февруари в О2 Арена в Лондон.

И на тримата тежкотоварни бойци им предстоят сериозни битки в следващите две седмици - и тримата ще трябва да спечелят, за да продължат напред с големите си планове за битки през 2018-та година.

Джошуа ще защитава коланите си срещу Карлос Такам на 28-ми октомври в Кардиф. Камерунецът влиза в тази битка като заместник на родната гордост в професионалния бокс Кубрат Пулев, който преди дни се оттегли от битката, след като получи контузия в рамото. Уайлдър пък ще защитава титлата си срещу Бърмейн Стивърн на 4-ти ноември в Бруклин, Ню Йорк. А Уайт ще влезе в битка с Робърт Хелениус за сребърната титла на WBC в една от подгряващите битки преди срещата между Джошуа и Такам.

Дионтей Уайлдър не проявява интерес да се изправи срещу Уайт и иска директно битка с Джошуа.

Еди Хърн обаче има други идеи. Той вярва, че Уайлдър все още не се е изправял срещу сериозен противник и вижда Уайт като първо сериозно предизвикателство пред американеца. Тогава, ако Уайлдър победи Дилиан Уайт - Хърн заяви, че ще бъде повече от щастлив да сключи сделка за обединяване на титлите.

Според Хърн, Дионтей Уайлдър иска сделка, според която приходите от евентуална среща с Джошуа да бъдат разделени 50 на 50, но британският промоутър заяви, че "Бронзовият бомбардировач" никога няма да получи подобна сделка.

"Сделката в главата на Уайлдър е за разделение на приходите 50 на 50, но това ще стане само през трупът ми. Та той все още не е имал сериозна битка, а трябва да направи такава, ако иска да преговаря. Диниан Уайт на 3-ти февруари в О2 Арена! Това би било страхотна битка. Джошуа би си купил билет за първия ред", завърши убедително Еди Хърн.