Антъни Джошуа успокои феновете на бокса, които смятат, че той няма да се бие с Дионтей Уайлдър през 2018-та година.

Непобеденият британски нокаутьор изясни по време на едно по последните си интервюта, че няма никакво съмнения, че той и Уайлдър ще се срещнат по някое време през следващата година.

Джошуа обаче предупреди, че мегабитката с "Бронзовия бомбардировач" може би няма да бъде неговата следващата, ако той все пак успее да преодолее камерунеца Карлос Такам на 28-ми октомври в Кардиф, Уелс.

Силно очакваната среща между Джошуа (19-0, 19 КО), шампион на IBF/IBO/WBA и Уайлдър (38-0, 37 КО), шампион на WBC, е предвидена да се случи след като и двамата боксьори направят по още една битка през новата година.

Дионтей Уайлдър трябва да направи и задължителната си защита на титлата в реванша срещу бившия шампион Бърмейн Стивърн (25-1, 21 КО) на 4-ти ноември в Бруклин.

Антъни Джошуа

източник: Gulliver/GettyImages

"В действителност, нали разбирате, гледам в каква ситуация съм и виждам, че ще трябва да направя задължителна защита и на WBA колана си. Винаги гледам реалистично на ситуацията. Ще се бия с Уайлдър през следващата година и това ще бъде битката на годината. Няма съмнение в това, но първо ще трябва да защитя и WBA титлата си", заяви Антъни Джошуа.

28-годишният Джошуа трябваше да направи задължителна защита на своя IBF колан срещу родната гордост в професионалния бокс Кубрат Пулев (25-1, 13 КО), но Кобрата бе принуден да се оттегли след като получи контузия в рамото и бе заменен от Такам (35-3-1, 27 КО), който е първи след него в класацията на IBF.

Антъни Джошуа

източник: Gulliver/GettyImages