Първата Джаги Лига в България стана факт на 17 май тази година в София. Събитието се проведе в спортния бар „Академията“ и бе с домакин и организатор СК „Джагоарс“. Участие взеха 4-те професионални джага клубове в България – СК „Джагоарс“ /организатор и домакин на събитието/, „Сторм Райдърс“, „Джа-Ра“ и „Рицарите“ от София.

Първата фаза стартира с квалификационния кръг, където всеки от отборите се срещна с представителите на на другите клубове. Така тимовете играха един срещу друг и формираха временното класиране, което изведе на полуфинал Сторм Райдърс /Сф/ срещу Джа-Ра /Вн/ и домакините од Джагоарс 1 /Сф/ срещу Рицарите /Сф/.

Мачовете бяха повече от оспорвани и завършиха с дузпи и за двата полуфинала. Така на финал се срещнаха СК “Джагоарс“ (София) срещу СК „ДжаРа“ (Варна), които изиграха изключително равностойни мачове по единици и по двойки. Това доведе до резултат 5:5 и до решаващия 6-ти мач. Там сили премериха Митов-Атанасов /JAG/ vs Щраке-Минчев /JA-RA/. 

Въпреки равностойната игра, домакините от Джагоарс паднаха с 2:0 и така отстъпиха първото място на гостите от Варна с краен резултат в срещата - 5:7.

Те ще представляват България на Европейската купа в Австрия, Виена през юли тази година.