Само няколко часа, след като стана европейска шампионка на 100 метра за девойки под 18 години, Радина Величкова се класира за още един финал на континенталния форум за възрастта в Банска Бистрица, Словакия. 16-годишната пловдивчанка намери място сред най-добрите 12 състезателки в скока на дължина. Възпитаничката на Ива Пранджева постигна 5,86 метра в квалификациите и влезе във финала с десети резултат.

Другата българка в дисциплината Карина Цончева, която получи контузия по време на тройния скок, не успя да запише успешен опит в квалификациите на скок дължина.

Нито една състезателка не успя да преодолее квалификационната норма от 6,15 м, а с най-добър резултат от 6,06 м се класира унгарката Бори Рожахеги. Финалът в скока на дължина е утре от 11:40 часа българско време.

Малко след квалификацията Радина Величкова стартира и в щафетата 100+200+300+400 метра. Българките в състав Радина Величкова, Рая Димитрова, Анна Миланова и Кристина Петкова завършиха четвърти в своята серия, но след това бяха дисквалифицирани.
 
В същата дисциплина при юношите България в състав Здравко Здравков, Християн Касабов, Деян Цветанов и Павел Грозев завърши на пета позиция в своята серия с 2:00,13 мин.
 
За финала в тройния скок при юношите се класира и Зинга Барбоса Фирмино 14,67 м и с десети по сила резултат намери място сред тези, които утре ще спорят за медалите.
 
Само двама състезатели преодоляха квалификационната норма от 15,10 м. Французинът Емануел Идина постигна личен рекорд от 15,25 м, а гръкът Арсениос Кулурис също коригира личния си рекорд с 15,20 м.
.