Рони О‘Съливан се прости рано-рано с участието си на турнира по снукър Уърлд Оупън, който се провежда в китайския град Юшан. „Ракетата“ отстъпи на Доминик Дейл с 3:5 фрейма в двубой от пресявките на ранкинг турнира и така не успя да влезе в първи кръг на надпреварата.

Срещата започна по-добре за по-непретенциозния от двамата състезатели, който спечели фрагментарен откриващ фрейм и след халф сенчъри брейк от точно 50 покачи на 2:0.

„Геният от Чигуел“ отвърна на предизвикателството и възстанови равенството след серии от от 50 и 91, но отново се оказа изоставащ след 76 за съперника. О‘Съливан пак се добра до равен резултат, но това бе всичко от неговата щека. Брейкове от 51 и 72 изпратиха Дейл в първия кръг на надпреварата, където той ще се изправи срещу Фъргъл О‘Брайън.

В останалите мачове от пресявките липсваха изненади, като световният номер 1 Джъд Тръмп елиминира представителя на домакините Джан Дзиенкан с 5:0. Вече станаха ясни и имената на няколко състезатели, които намериха място и във втори кръг. Сред тях е и шампионът от Инглиш Оупън Марк Селби, който отстрани Антъни Хамилтън след 5:3.

Първи кръг предоляха още Лиан Уенбо, Джо Пери, Мартин О‘Донъл, Нопон Саенгам, Стюарт Бингам, Джими Робъртсън, Шон Мърфи, Марк Дейвис, Антъни Макгил и Съни Акани, който се класира напред след оттеглянето на Стивън Магуайър. Тазгодишното издание на Уърлд Оупън ще има нов шампион, след като в турнира не участва миналогодишния победител Марк Уилямс. /БГНЕС