Шампионът на WBA в лека-тежка категория Сергей Ковалев коментира твърденията на бившия си треньор Джон Дейвид Джаксън, който го обвини, че е злоупотребявал доста често с алкохола по време на подготвителните му лагери за битките с Андре Уорд, които в крайна сметка Ковалев загуби.

Впрочем Джаксън и Ковалев (31-2-1, 27 KO) се разделиха след второто поредно поражение на руснака от Уорд (32-0, 16 KO) в техния реванш на 17 юни в Лас Вегас.

Оттогава Джаксън често коментира лошите навици на Ковалев извън ринга.

34-годишният Ковалев отрече твърденията на Джаксън и от своя страна заяви, че бившият му треньор е прекарвал повече време на телефона си, отколкото на ринга с него.

"Вижте, пихме няколко пъти заедно. Няколко пъти се случи да пием бира в неделя вечер. Когато правех барбекю взимах и няколко бири, и му предлагах, а той беше напълно съгласен с това. Това не е нищо, разбирате ли? Сега той разправя, че съм бил пиян всеки ден. Повярвайте ми, добре, ако бях пиян всеки ден в продължение на три години, в които бях шампион, тогава значи аз съм бил пиян шампион", коментира Ковалев на пресконференцията след победата му във втория рунд над Вячеслав Шабрански.

Ковалев също така категорично заяви, че смяната на треньора е допринесла много за впечатляващото му представяне срещу Шабрански. Руснакът замени Джон Джаксън с узбекистанеца Аброр Турсунпулатов.

"Най-важно за мен е новият треньор. Вече казах, че аз съм просто пасажер в този тренировъчен лагер. Той беше шофьорът. Аз правех това, което той ми казваше и се опитвах да израсна като боксьор и да стана по-добър, защото разбирах какво иска от мен. Неговите тактики, неговият план и неговите занимания за интересни. И той не ме караше да тренирам много. Той винаги знаеше кога трябва да спрем", каза още Ковалев.