Шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов получи  лични поздравления от президента на Русия Владимир Путин, когато се срещнаха в четвъртък.

Веднага след като кацна в Русия след победата си над Дъстин Порие Хабиб и баща му седнаха заедно с Путин и Владимир Василиев, който е глава на Република Дагестан.

„Искам да ви поздравя. Това беше прилична битка срещу силен и упорит съперник “, каза Путин пред Нурмагомедов.

В отговор боецът отдаде почит на Порие и отново показа уважението, което демонстрираха и веднага след битката.

„Да, противникът беше силен и уважителен. Този път се борих срещу човек, който ме уважаваше ”, каза Нурмагомедов.

Путин се е срещал и с Макгрегър. Това се случи през 2018 г. по време на Световното първенство по футбол, което се проведе в Москва. Все пак няколко месеца по-късно руският президент празнува с Хабиб победата му над ирландската суперзвезда на UFC 229.

"Ами това зависи от човека", каза Путин при споменаването на битката срещу Макгрегър. „Но разбира се, професионален спортист трябва да бъде такъв. Имахте убедителна победа.”

„Гледах двубоя, вие му го накарахте да се предаде чрез риър нейкед чоук, това беше класически захват за душене. Направихте го по правилния начин, без да му стискате гърлото, но го държахте от двете страни на шията, както трябва. Всичко бе справедливо", каза Путин.

По време на срещата Нурмагомедов призна, че е усещал натиска пред подкрепящата го тълпа в Абу Даби през изминалия уикенд, но в крайна сметка все пак си и свършил работата успешно.

Тържественото завръщане на Нурмагомедов стана традиция за непобедения шампион, тъй като известността му в Русия нараства с всеки следващ двубой.