Шефът на Ферари във Формула 1 Маурицио Аривабене смята, че неговият тим би могъл да извлече някакво преимущество от излизането на Великобритания от Европейския съюз през следващата година.

Причината за това се крие във факта, че „скудерията” е един от трите отбора в шампионата, които не са базирани в Обединеното кралство. Брекзит ще доведе до ограничение на свободното движение на работници между Великобритания и Европа, което може би ще доведе до множество проблеми с издаването на работни визи след март 2019 година.

Според Аривабене това ще е чудесен шанс за Ферари да привлече повече топ таланти. „Като преценяваме ситуацията за в бъдеще, мисля относно цялостно решение за Формула 1”, коментира италианецът. „Ако всичко върви в посоката, която беше обявена, очаквам, че в близкото бъдеще ще намерим много хора, които чукат на вратата ни в Маранело”, добави той.

 „Имам надеждата, че съответните власти ще успеят да намерят решение. Това не е идеалният сценарий, изхождайки от гледната точка на Формула 1, така че се надявам да бъде открито решение”, допълни Аривабене.