Досущ като спечелилия квалификацията за Гран При на Бразилия Люис Хамилтън, Себастиан Фетел от Ферари също ще запази челната си стартова позиция. Германецът няма да загуби второто място заради инцидента с повредената везна, след като маршалите решиха да го санкционират само с мъмрене и глоба в размер на 25 хиляди евро.

31-годишният германец беше привикан от стюардите за измерване между Q2 и Q3, докато в същото време искаше да посети бокса си, за да премине към гуми софт.  Човек от персонала разгневи германеца, като забрави да отмести конуса, пречещ на болида да се качи върху кантара. Фетел използва доста груб език към въпросния служител, а след това в разрез с процедурата остави колата с работещ двигател върху везната. Последва още едно нарушение, когато той на собствен ход слезе от чувствителната апаратура и по този начин я съсипа.

Потенциално четирикратният световен шампион можеше да бъде наказан дори със загуба на позиции, ако стюардите не бяха отчели, че е изтълкувал погрешно сигнализациите от официалните лица. Маршалите признаха, че при напускането на везната Фетел не се е движел „по безотговорен начин”, но все пак го намират за виновен в това, че не е изпълнил с точност инструкциите, подадени от „съответните официални лица за безопасно и коректно поведение”.