Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не беше никак доволен от решението на състезателните маршали да го повикат да се качи на везната в хода на квалификацията за Гран При на Бразилия. Това произведе и инцидента, при който германецът унищожи деликатната апаратура, нарушавайки установените правила, при които се извършват претеглянията.

Случката се разви между Q2 и Q3, а Фетел беше вбесен от стюард, който въпреки изпратеното до пилота повикване, беше забравил да махне конус, който пречеше на германеца да се качи върху уреда. Четирикратният световен шампион използва доста груб език към въпросния служител, а после не спази протокола, като вече стъпил на везната, не угаси двигателя си, а после слезе от нея на собствен ход, което доведе до съсипването ѝ.

„Беше забавна квалификация. Направих добър старт на в Q3, но после блокирах леко гумите в 8-ия завой. Загубих време, но беше забавна сесия. Направих втори опит, но и там допуснах грешка, не успях да подобря времето си”, заяви Фетел веднага след края на квалификацията.

„Инцидентът с везната? По-добре да не казвам нищо. Не би трябвало да ни викат по време на сесията, особено когато условията се променят толкова бързо. Мисля, че не е честно, ако някой бъде извикан. Да, аз просто исках да побързат.”

„Трудно е при такива условия. Вътре в гаража не виждаме много неща, не усещаме много от климата. Трябваше да се доверим на опита от предишните обиколки и на комуникацията помежду ни. Когато са подобни условията, всичко може да се случи. Те все пак бяха еднакви за всички, затова смятам, че се представихме окей”, добави германецът.