Звездата на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен влезе в много остър спор със световния шампион от 2016 година Нико Розберг. Холандецът не остана никак доволен от квалификациите, които оттеглилият се германски пилот използва по негов адрес в своя видео блог.

Розберг по традиция споделя в YouTube мнението си за случилото се след всеки старт, като Гран При на Белгия не направи изключение. Бившият състезател на Мерцедес осъди сериозно Ферстапен за инцидента с Кими Райконен в първия завой и заяви, че холандецът се е върнал към „старото си аз”, визирайки множеството инциденти, които младокът предизвика в първите си години.

Сега Ферстапен бе запитан как ще отговори на критиките от Розберг, че е бил прекомерно агресивен. „Изобщо не следя какво говори той в своя подкаст”, сопна се 21-годишният талант. „Той се превръща в новия Жак Вилньов, който пък в момента не е чак толкова зле. Нико е новият. Предполагам просто се опитва да привлече зрители и слушатели.”

„Той ме нарече „нарцисист” по-рано през годината. Считам това за твърде крайно.”

„Нико като анализатор? Той никога не е заслужавал доверие, дори и като пилот. Това си е негов проблем. Него никой не го харесва и не може да си намери работа. Не мога да разбера какво иска – повече гледания? Пари? Той трябваше да продължи да се състезава, за да спечели далеч повече”, продължи контраатаката си Ферстапен.