Световният шампион във Формула Люис Хамилтън не скри надеждите си за това силното представяне на Макс Ферстапен (Ред Бул)  да продължи по-дълго, защото би му харесало двамата да водят двубой за шампионската титла. В същото време британецът заяви, че би приел радушно, ако в даден момент Ферстапен стане негов съотборник.

През последната половин година усилено се пише, че Мерцедес проявява интерес към талантливия холендец, който от своя страна не бърза с решението си да подпише нов контракт с Ред Бул. 21-годишният състезател спечели два от последните 3 старта. „Времето ще покаже дали двамата ще имаме битка за титлата”, заяви Хамилтън. „Мисля, че той върши страхотна работа, а същото важи и за Ред Бул в последните няколко старта.”

„Мисля, че те ще бъдат бързи и тук, в Унгария. Полека-лека те ни догонват – мисля, че е по-лесно да догонваш, отколкото да оставаш отпред като лидер. Страхотно е, че те прогресират.”

„Жеалем тази конкуренция. Ще бъдем готови за битка при каквито и да е условия.”

„Наистина, не бих имал проблем Макс да стане мой съотборник. Както съм казвал много пъти, харесва ми и да работя с Валтери Ботас. Не знам как динамиката на Макс ще помогне на отбора, но няма да чуете прогноза дали това би се случило или не. Виждам позитивите и евентуалните негативи, защото винаги има добри и лоши страни при хората, с които работиш”, добави Хамилтън.