Шефът на Мерцедес във Формула 1 – Тото Волф, призна оттеглилия се засега от шампионата Фернандо Алонсо за един от най-добрите изобщо, но в същото време категорично отрече да го счита като реална опция за партньор на актуалния световен шампион Люис Хамилтън. Австриецът заяви, че е доста по-отворен към варианта да се спре на Макс Ферстапен, който в момента блести за Ред Бул.

Очевидно в Мерцедес дискусиите около пилотския състав за следващия сезон вече са стартирали по високите етажи, тъй като договорът на Валтери Ботас изтича в края на годината. Финландецът още веднъж разочарова и доказа, че не може да се бори равностойно с Хамилтън в рамките на цял сезон. Това наведе на мисълта, че Мерцедес може да избере много по-ярка фигура за партньор на британеца.

„Фернандо Алонсо без никакво съмнение е един от най-силните пилоти, но след неговите приключения с Ферари той така и не получи възможността да седне зад волана на конкурентен автомобил”, отчете Волф пред „Гадзета дело спорт”. „Заради серия от обстоятелства топ отборите вече имаха своите „алфа” пилоти.”

„Понякога не е достатъчно просто да си добър в пилотирането, трябва да са налице и правилните условия. Дали е немислимо да ги съберем с Хамилтън отново? Да, защото не желаем да повтаряме случилото, когато двамата бяха заедно в Макларън.”

„Ферстапен в Мерцедес от 2021 година? Много е далеч това. В момента се борим за титлата през 2019-а и планираме 2020-а година. Дали той все пак е в хипотетичния ни списък? Всичко е отворено след 2020 година”, многозначително заяви Волф.