Ферари ще се опита да се противопостави на скоростта на Ред Бул при движение на дълги прави. Скудерията трябва да представи ново задно крило по време на първото издание на Гран при на Маями.

След първите четири състезания от новия сезон в F1 изглеждаше, че италианците се отдалечават и от полезрението на Ред Бул. От своя страна екипът от Милтън Кийс записа двоен успех на домашната писта на Ферари Имола. По този начин австрийците се приближиха до Скудерията в шампионатите при пилоти и конструктори.

Самата Гран при на Емилия Романя на пистата Имола беше кошмарна за тима от Маранело. Първо Карлос Сайнц отпадна още в първата обиколка на надпреварата, след като имаше контакт с Даниел Рикардо. После лидерът в шампионата Шарл Льоклер загуби контрол над своя болид F1-75 и се докосна до стената. Пилотът от Монако преследваше Серхио Перес в борбата за второто място. В крайна сметка Льоклер завърши на шеста позиция.

По този начин Ред Бул записа първия си двоен триумф за пръв път от състезанието в Малайзия през 2016 г. Макс Ферстапен спечели победата на Имола с аванс от 16.4 секунди пред Серхио Перес.

Ред Бул положиха огромни на да намалят теглото на RB18. Причината за това бе състезанието в Австралия, където екипът нямаше отговор на темпото на Ферари.

Сега австрийците изостават от Скудерията само с 11 точки в шампионата на конструкторите, докато Ферстапен е на второ място в класирането при пилотите. В момента нидерландеца изостава с 27 точки от Льоклер.