Бившият собственик от Формула 1 Джанкарло Минарди твърди, че действащият пилот на Ред Бул Рейсинг Даниел Рикиардо има „повече от джентълменско споразумение” с Ферари.

28-годишният австралиец даде много поводи за слухове с желанието си да отложи преговорите с „биковете” за подновяването на изтичащия му в края на сезона договор. Освен „скудерията” от него се интересува също и Мерцедес.

Рикиардо откровен: Една победа няма да ме остави в Ред Бул

Медиите в Италия естествено сочат, че Ферари печели битката за подписа на Рикиардо, който трябва да стане новият съотборник на Себастиан Фетел. Според тях Ред Бул не може да удовлетвори финансовите му претенции, тъй като той иска заплата от 36 милиона паунда за период от 2 години (по 18 милиона на сезон).

Бившият собственик на Минарди представи своята теория за случващото се, като заяви, че знае колко задълбочени са преговорите между Ферари и Рикиардо.

Ред Бул даде на Рикиардо краен срок за отговор

„Не искам Кими Райконен в отбора. Смятам, че Ферари се възкръснаха поне малко”, коментира Джанкарло Минарди. „Харесвам Рикиардо и вярвам, че той и Ферари имат нещо повече от джентълменска договорка помежду си.”

„Той е пилот, който е много подходящ за побеждаващ тим като Ферари, защото Даниел ще стимулира Фетел, който към момента безспорно е пилот №1 в отбора. Трябва обаче да видим какво ще каже Фетел по въпроса”, допълни Минарди.