Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Даниел Рикиардо за пореден път показа, че оставането му в отбора е поставено на карта. Австралиецът, който спечели старта за Голямата награда на Китай, заяви недвусмислено, че само тази победа е недостатъчна, за да го накара да поднови договора си.

В края на настоящата година споразумението между „биковете” и 28-годишния състезател изтича, като вече много пъти той даде да се разбере, че не се чувства длъжен да остане на всяка цена. Още към края на 2017-а Рикиардо заяви, че би останал само при положение, че има реален шанс да се бори за титлата.

Рикиардо: Аз скучни състезания не печеля

„Искам да бъда зад волана на най-добрата кола”, поясни сега Рикиардо. „През миналия уикенд доказах, че ако имам възможността, мога да побеждавам.”

„Ако сега успеем да спечелим още няколко състезания с Ред Бул, тогава нещата ще изглеждат доста атрактивно. Ако не, най-вероятно ще разполагам с други опции.”

В момента усилено се твърди, че Мерцедес и Ферари се опитват да подпишат с австралиеца.

Рикиардо: Искам титла преди косите ми да побелеят

„Очевидно победата помага, но ако във всяко друго състезание през годината завършваме на 6-о място, това няма да е най-интересния вариант за мен. Дали Ред Бул може да се бори за титлата през 2018-а? Твърде рано е да кажа „да”. Спечелихме в Китай, но трябва да постигаме регулярно подобни резултати, за да докажем амбициите си.”

„Ако успеем отново да спечелим след 2 седмици в Баку, тогава бих ви дал положителен отговор”, допълни Рикиардо.