Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен продължи словесната престрелка със своя колега от Ред Бул Макс Ферстапен. Финландецът заяви, че 18-годишният холандец е трябвало да бъде наказан за действията си в първия завой и само катастрофа ще го накара да пилотира по-внимателно.

Райконен се удари с Ферстапен в първия завой на Гран При на Белгия, след което бе ударен и от своя партньор Себастиан Фетел. Ледения бе склонен да подмине този инцидент, но онова, което наистина го вбеси бе поведението на Ферстапен в 12-ата обиколка. Тогава Райконен опитваше да изпревари младока от външната страна и почти бе успял, когато Ферстапен спря късно и почти налетя върху колата на Райконен. Двамата докоснаха гумите си, а контактът извади Кими извън трасето.

„Нямам нещо против с доброто, здравото състезание, но когато трябва да отстъпя и дори да ударя спирачка, докато съм още на правата, докато правя хода си, за да предпазя някого, това не е правилно. Според мен не се прави така, но по някаква причина стюардите счетоха това за нормално. Ако не бях спрял, щеше да стане ужасна катастрофа“, коментира световният шампион за 2007 година.

„Аз бях с 15-20 км/ч по-бърз от него, а щом направих маневрата си, той чакаше и чакаше, след което влезе в завоя много по-късно от мен. Разликата в скоростта бе значителна, така че трябваше да спра, да намаля, за да го избегна. Щом на някого му се налага да спира от пълна скорост, нещата не са наред.“

„Сигурен съм,че рано или късно ще стане катастрофа, ако това не се промени. Изглежда стюардите нямат против. Ще е интересно да видим, когато се случи нещо, кой ще е виновен“, допълни Райконен.