Люис Хамилтън смята, че коментарите на Макс Верстапен, че британецът никога не е поставян под напрежение и може да бъде победен, са признак на слабост.

Пилотът на Ред Бул каза, че в последните години Хамилтън реално е разполагал с най-добрата кола, но той не е господ и с достатъчно добра кола може да бъде детрониран.

Днес Мерцедес представи официално новия си болид W11 на "Силвърстоун", след което имаше и шейкдаун.

Запитан какво смята за коментарите на съперниците, Хамилтън отговори: „Намирам ги за забавни. Аз винаги съм бил известен с това, че говоря с представянето си на пистата. Често считам такива коментари за признак на слабост.“

Хамилтън заяви още, че е впечатлен от това как в Мерцедес запазват мотивацията си да побеждават всяка година, въпреки че спечелиха титлите за последните 6 години.

Ботас от своя страна обясни, че създаването и развитието на една нова кола никога не е лесен процес. По думите на финландеца, за него се изисква голямо усилие на всеки един член от тима.

Валтери днес първи кара колата на Силвърстоун. След него това ще стори и Хамилтън. Ботас обясни в тази връзка, че тази година шейкдаунът е още по-важен заради по-малкото дни зимни тестове. Тази година те ще са общо 6 дни спрямо 8 в предните години.