Немският пилот Нико Хюлкенберг, независимо от постигнатите си добри резултати, така и не е получил шанс да се състезава за един от топ отборите и да се бори за победи в Гран При.

Победата на Нико в "24-те часа на Льо Ман" е върховото постижение в кариерата на 28-годишния пилот и отново се заговори за неговия талант.

Независимо, че той се превърна в един от най-постоянните пилоти в кервана на Формула 1, попадайки в топ 10 в продължение на 3 години, германецът от Форс Индия така и не разполага с болид, който да му позволи да се бори за победа.

"Пилотите, в това число и аз, по правило са нетърпеливи. Желаем да се борим, да разполагаме с болид, с който да спечелим. Аз съм борец, ще продължавам да се боря, чакайки своя шанс. Съсредоточен съм във Формула 1. Имам незавършени дела и искам да ги завърша, да достигна върха. Но, бъдещето ще покаже", заяви Хюлкенберг.

"Успях да спечеля на Льо Ман, мога да кажа, че това няма да е първият и последен път. Искам да повторя постижението си. Всичко зависи от това, как ще продължи развитието на кариерата ми и какви възможности ще имам. Ще видим", коментира Хюлкенберг възможността да продължи да се състезава и по други писти, а не само тези във Формула 1.