Завръщането за трети път на Ван Гаал начело на националния отбор на Нидерландия се оказа много стимулиращо за повяхналите „лалета“, които в последните си две световни квалификации в група G записаха впечатляващи победи над балкански съперници. След като Нидерландия наби с 4:0 Черна гора в събота, сега дойде ред и на Турция, пометена с 6:1.
 
Интригата в мача приключи до 38-ата минута, когато Мемфис Депай закова 3:0 от дузпа – неговото второ попадение от общо 3 срещу турците. В този момент гостите останаха с 10 души, след като за втори жълт картон бе изгонен Сойончу. 
 
Мемфис се отчете и с асистенция още в първата минута, когато се разписа Клаасен. Депай си осигури за спомен топката от мача с хеттрик в 54-ата мин., а Мален направи 5:0 в 90-ата мин. За турците остана утешителното попадение на Ченгиз Юрден във втората минута от добавеното време. При него останаха съмнения за нарушение срещу Ван Дайк.
 
След 6 мача начело в класирането са Нидерландия и Норвегия с по 13 т., като момчетата на Ван Гаал са с голова разлика от 22:6 срещу 12:5 на викингите. 
Турция е трета с 11 точки, следват Черна гора с 8, Латвия с 5 и Гибралтар с 0 точки.