В днескашната част на рубриката "Под лупа в Катар 2022" ще ви представим един от най-перспективните полузащитници в европейския футбол. Става дума за халфа на Барселона и Испания Педри. Той може да играе, както в центъра на терена, така и на лявото крило.

Педри е само на 19 години и е в Барселона от 2019-та година, когато каталунците платиха за него 17,5 милиона евро на Лас Палмас. Постепенно испанецът се наложи като неизменна част от състава на Шави, а и на Луис Енрике в националния отбор. Педри е оценяван на 100 милиона според Transfermarkt. През 2021-ва година успява да спечели наградата за най-добър млад играч.

Педри има 19 мача във всички турнири с Барселона през настоящия сезон, като записва средно по 75 минути на мач и е успял да отбележи три попадения. Полузащитникът впечатлява с това, че има по 1,26 успешни дрибли на мач, тоест неизменно успява да покаже индивидуална техника. Педри записва и по 4,32 спечелени дуели на мач, както и 1,42 шпагати на мач. Тази статистика показва, че играчът е достатъчно активен и в защита, макар и да няма някаква впечатляващи ръст и физика. Педри е активен и в двете фази на терена, а редовно обича и да отива на левия фланг.

Педри статистика

източник: Sofascore

Полузащтникът на Барселона и Испания има и по 65,11 докосвания средно на мач, което показва, че играе изключително редовно с топката и тя почти винаги преминава през него в хода на дадена атака. Педри неслучайно е считан за двигателя на отбора си, както в клубния, така и в националния. Испанецът е създал 6 големи шанса и има 1,42 ключови подавания на мач, като тази статистика ни насочва, че креативността също е една от силните страни на играча.

Педри е изключително талантлив играч, а бъдещето е пред него, но Световното първенство може да е още един тласък за полузащитника към върховете на футбола.