Италия не успя да преодолее Северна Ирландия в решителния сблъсък за място на Мондиал 2022, завършвайки при резултат 0:0 в последен мач за двата отбора, игран в Белфаст. По този начин "адзурите" ще трябва да минат през трънливия път на баражите, за да може да мечтае за световна титла. 

30 снимки

Очаквано, "Скуадра адзура" започна по приличен начин двубоя и стигна до първото си положение в 9-та минута. Джовани Ди Лоренцо намери пространство за изстрел, но Бейли Пикок-Фаръл успя да избие без проблем. 

Гостите продължиха да притискат своя съперник. При поредната атака Барела се оказа в засада и не последва нищо. В 31-ата минута Киеза нахлу отдясно в наказателното поле и стреля, но ударът му не затрудни Пийкок-Фаръл. Стражът на домакините на два пъти отрази удари в последвалите минути - първо на Инсиние, а след това и на Киеза, който обаче се оказа в засада.

До края на частта обаче попадение не падна, а като цяло и домакините нямаха чак толкова проблеми с това да овладеят съпротивата на своите гости. 

През втората част интензвиността и прецизността в действията на италианците допълнително намаляха, а нещата във финалната третина просто не се получаваха. Федерико Киеза пропусна добър шанс в 65-та минута след комбинация с Берарди, но ударът му мина встрани. 

До края на мача Конър Уошингтън имаше шанс да вкара почти на празна врата, но Леонардо Бонучи спаси топката на самата гол линия. Италия обаче така и не стигна до ново реално положение и ще трябва да минава през баражите. 

Северна Ирландия - Италия 0:0

Ето и съставите на двата отбора:

Северна Ирландия: Пийкок-Фаръл, Каткарт, Фланаган, Еванс, Люис, Дейвис, Далас, Маккан, Сейвил, Уайт, Магенис;

Италия: Донарума, Емерсон, Ачерби, Бонучи, Ди Лоренцо, Барела, Жоржиньо, Тонали, Инсиние, Киеза, Берарди;