Актуалният селекционер на Хърватия – Златко Далич, има възможност да поеме най-тутулуваната футболна страна – Бразилия. Според информация от медии в Загреб, то футболната федерация на Бразилия е очарована от работата на Далич и е готова да му даде многомилионен контракт, след като той вече веднъж отказа на Селесао след Мондиала в Русия.

100 снимки

Сега обаче предложението ще бъде още по-добро, а целта е Далич да върне Бразилия на световния футболен връх. 

Според Vecernij list самият треньор е много заинтересуван вече от бразилците, след като спечели с родината си веднъж сребърните медали на Световно първенство през 2018, а през миналата „ватрените“ достигнаха до третото място.

Бразилия е рекордьор по титли на Мондиал, като има пет, но последната датира от 2022-а година на шампионата в Япония и Южна Корея. На последния Мондиал именно хърватите елиминираха Селесао след дузпи на четвъртфиналите и лишиха Неймар и компания от мечтата им да вдигнат за шести път в тяхната история най-ценния футболен трофей на земята. Южноамериканците се разделиха след провала на този Мондиал с Тите и са в търсене на нов треньор на отбора.