Бразилия, смятан от мнозина, че ще стигне до финала на Световното първенство, загуби от упоритата хърватска страна с дузпи, което предизвика емоционални сцени в "селесао". Полузащитникът на Манчестър Юнайтед не сбърка при своята дузпа, като успя да прати Доминик Ливакович в другия ъгъл. Това обаче не означаваше нищо в крайна сметка, тъй като Хърватия бе крайният победител.

Говорейки скоро след загубата, Каземиро каза: "Всички поражения са болезнени, особено когато имаш цел, мечта, имаш четиригодишна работа за този момент. Но е трудно да се намерят думи в такива моменти. Животът продължава. Тъжни сме, всички в групата дадоха всичко от себе си. Разстройваме се, главно заради начина, по който беше. Беше в ръцете ни, но ни избяга победата. Тежък момент. Сега е спокойствие, живот, който трябва да продължи".

Полузащитникът все още не е вкусил триумфа на Световната купа с Бразилия, но все още не е готов да се откаже от този шанс. Той намекна, че няма да се оттегли от международния футбол въпреки възрастта си.