Сенегал и Нидерландия се изправят един срещу друг във втория мач от Група “А”. Двубоят започва в 18:00 часа и ще може да го гледате на ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg. Бразилецът Уилтон Сампайо ще ръководи срещата на стадион "Ал Тумама".
 
Предварителните прогнози са, че Нидерландия и Сенегал ще се класират за осминафиналите, но след победата и силната игра на Еквадор при победата с 2:0 снощи, групата определено се завърза. 
 
Сенегал е без голямата си звезда Садио Мане, който не успя да се възстанови от контузията и отпадна от състава на африканците за Мондиала. В неговото отсъствие лидерската пала се очаква да поеме Калиду Кулибали, който ще носи и капитанската лента. С вратаря Едуар Менди (Челси), Идриса Гей (Евертън) и Абду Диало (РБ Лайпциг) са свързани очакванията на феновете в Сенегал за силно представяне в Катар. 
 
За селекционера на Нидерландия - Луис ван Гаал това световно първенство ще е бенефис на дългогодишната му кариера. 71-годишният специалист вече обяви, че след края на Мондиала ще се отдаде на пълна почивка. “Лалетата” пропуснаха Мондиала в Русия преди 4 г. и сега са двойно по-амбицирани. Те обаче ще трябва да се справят в отсъствието на звездата си Мемфис Депай, който е с травма в слабините и пропуска първия двубой. Върджил ван Дайк, Матайс де Лихт, Стефан де Фрай, Дейли Блинд, Нейтън Аке и Люк де Йонг са козовете на Нидерландия.