Хеттрик на Лео Меси донесе победата на Аржентина с 3:0 срещу Боливия в мач от 10-ия кръг на световните квалификации в зона “Южна Америка”. "Гаучосите" надиграха напълно своя съперник и пропуснаха да спечелят и по-убедително.
 
В 14-ата минута Меси получи топката пред наказателното поле, елегантно финтира противник и с много прецизен далечен изстрел откри резултата - 1:0. Гол на Лаутаро Мартинес в 27-ата минута не бе зачетен заради засада.
 
Страхотна атака изведе Меси в наказателното поле в 65-ата минута и той без забавяне направи 2:0. Малко след това той отново прати топката в мрежата на Боливия, но бе отсъдена засада. Четири минути по-късно гостите претендираха за дузпа за нарушение срещу Марсело Морено. Ситуацията бе разгледана с ВАР, но дузпа не бе отсъдена.
 
Меси все пак оформи своя хеттрик минута преди края. Далечен удар на Николас Гонзалес затрудни вратаря, който изби топката, но тя попадна у Меси, който отблизо при добавката не сгреши за крайното 3:0.
 
Така Аржентина събра актив от 18 точки и заема 2-ото място във временното класиране. Боливия пък остава на 9-ата позиция с 6 точки.